marți, martie 18, 2008

Diferenta de 0,2 sau - cat imi dai sa-ti stric ziua?

Am plecat astazi sa ridic niste bani dintr-un loc. M-am sustras de pe plantatie si m-am bucurat de soare. Asta pana in statie la 300, unde m-am oprit cumintica sa astept otobuzu'. A venit, m-am suit, am compostat biletelul. Aproape de final se suie nasii. Controlorii. Cei despre care va povesteam acum 2 ani. Eu - extrem de linistita, cu biletelul in mana. Mi se da pana si sansa sa cobor in statie, dar nuuu -eu aveam biletel...

Vine ala la mine, eu ii intind biletul cu mandrie. Jivina il analizeaza pe toate partile, ridica ochii-i spalaciti catre raza mea vizuala, si da sentinta: "nu mai e valabil". Imi smulg castile ipod-ului din urechi, dau din cap ca in desene animate, si zic - "cum adica nu e valabil?!". Zice - "e de 1,1 lei, acum costa 1,3 lei. Ati avut o luna de zile sa il schimbati". "WTF?!". Intru-un moment de inspiratie ii arunc: "Excelent. Si acum ce facem, va mai dau doua mii?". NU M-AM PUTUT ABTINE. Ar fi fost mai bine... sau nu... nu ar fi fost mai bine. A MERITAAAT, A MERITAT!! Jivina clipeste des si raspunde: "nu, imi dati buletinul". HA! "Extraordinar, domnule, va dau buletinul... imediat... cum sa nu...". Scotocesc. Scotocesc. Scotocesc. NU ESTE!! NU ESTE!! E prima zi in existenta mea cand nu am buletinul cu mine. Ajungem in statie, cobor cu coada intre picioare, fara buletin... Sunt amarata rau, rau de tot. Jivinele sunt 3: 2 masculi si o femela. Spre marea mea surprindere, creatura de sex feminin joaca rolul politistului bun. Am vrut sa platesc amenda, doar sa ii vad cum imi scriu chitanta. Da' de unde, aveam doar 48 ron la mine - v-am zis ca mergeam sa iau mai multi. Amenda e 50.

Si incepe drama. Femeia incepe tratativele. Cum sa facem, cum sa ii mituiesc. Vorba vine, ea imi dorea doar binele, evident...Am scos 20 ron din geanta, i-am rulat intr-o mana si le-am zis - "pai nu stiu, cum facem?" A durat ceva, au avut ceva emotii. Ca fac pe nebuna, ca o zbughesc... neah. Eram prea bine dispusa pentru zgubilitati de genul asta. Plus ca a fost amuzant sa le urmaresc figurile la vederea si mirosul banilor. Ca niste coioti cu balute in coltul boturilor. Femeia s-a dat mai inspre mine "sa nu ne vada lumea". A-hahahaha!!! Le-am dat banii si m-am carat. Sunt bogata, e in regula... Jivine jalnice...

In rest a fost frumos. M-am plimbat mult, am acumulat soare, am mancat singurica la restaurant... Am luat si banii. Sa ne fie de bine!

Si un clip simpatic.

15 comentarii:

eusebio spunea...

pfoa ce oameni...pt. mii de lei. deci. strategie standard in caz de control - 0 bilet, 0 abonament. castile in urechi. astepti sa ti le scoata ei, dupa ce urla 5 minute la tine. ti le-au scos, te uiti urat la ei si vorbesti numai franceza (engleza mai stiu, franceza nu), incepi cu injuraturi. scopul misiunii este de a ajunge pe trotuar. acolo nu mai au ce sa-ti faca, pt. ca au voie sa-ti dea amenda doar in autobuz. pe trotuar, suntem toti oameni. ne cunoastem? nu? atunci? care e problema? la revedere. imi pare rau ca ai pierdut 20 ron, data viitoare sa tii minte regula de aur - pe trotuar chiar nu au ce sa iti mai faca, pot sa te duca si la politie, atata timp cat n-au scris amenda in ratb, nada.

Sahara Penguin spunea...

Si daca stiam, si tot nu faceam asa. Nu-mi place sa ma tiganesc :D De fapt nu sunt in stare, nu ca nu mi-ar placea.

Mie nu-mi pare rau. A fost fun. Doar ca preferam amenda. :)) Imi pare rau ca n-am avut buletinul la mine.

Sahara Penguin spunea...

Oricum, mi-a placut la nebunie faza cu "franceza, ca engleza mai stiu"

eusebio spunea...

nu pot sa cred ce zici :) cum naiba sa preferi amenda...nu...adica...trebuia sa ai buletinul la tine si sa zici "da domnule controlor, va rog frumos dati-mi amenda, poftiti buletinul domnule controlor, *%#^ cu @!#&^ nu vreti domnule controlor?" ...pentru 2 mii de lei vechi sunt cele mai tari tiganeli, atunci iese ca la teatru :))

Sahara Penguin spunea...

Bai, asta e... sunt prea pacifista pentru lumea in care traim. :)) Cine ma vrea, ma place-asa... :))

Sahara Penguin spunea...

Ah...da... si amenda - o semnam aiurea si mi-o anula o prietena la tribunal.

eusebio spunea...

All right young hippie. Got it. Chamomille fields forever :)

Sahara Penguin spunea...

That's me...

Bagati un id de messenger sau de ceva aici, pe care eu n-am sa-l public, evident, sau ne mai discutam in comentarii?

runbaby spunea...

tu erai asta de se atarna prin copaci si jivinele tigrii :))?

Sahara Penguin spunea...

Cam asa ceva, numa' ca in final m-au jupuit putin. Ma rog... sa zicem ca m-am lasat jupuita.

cretzu' spunea...

runbaby f spirituala!
ma, tie ti-a placut, asa-i?
scurt/2: abonament, nici un controlor, fac portofel electronic; vine gorila, castile in urechi, fac pe prostu'"aaa...tre' sa validez?!!nu stiam...da' am incarcat cu 20 lei...""data viitoare..."si am scapat.3 fente la activ, zelo amenzi :D
%^$&tu-i in spanac de spagari!

Bianca H. spunea...

De obicei in 300 si 311 sunt: o femeie cu ochelari, abia daca vede, un burtos care abia mai poate respira de gras ce este si pute a porc si inca unul care isi tine aparatul la piept iar peste el isi pune minunata geaca gri ca nu cumva sa il depisteze cineva.

Unknown spunea...

deci blestemul zilei este sa te faci controlor in RO. care ar fi propunerile, transport gratuit pentru toata lumea?

Sahara Penguin spunea...

Dragul meu, din cate ai observat, regret ca n-am avut buletinul la mine ca sa pot sa-mi incasez amenda, si intr-adevar de plimbari pe la politie n-aveam chef, pentru simplul fapt ca nu m-am uitat pe bilet ca sa constat ca nu e de 1, 3 ron, plus ca si daca ma uitam nu bag mana-n foc ca mi-as fi amintit ca s-au scumpit.

Cat despre restul oamenilor - da, lumea se pare ca ii uraste, mai mult chiar - sunt luata de fraiera ca i-am bagat in seama.

Si trebuie sa recunosc ca - privind obiectiv - si pe mine ma deranjeaza faptul ca miros orice situatie drept "posibilitate de spaga". Nu incercau sa ma "pedepseasca" pentru neatentia de a folosi un bilet expirat acum cateva zile. Nu. Vroiau sa stoarca spaga. In conditiile astea, cred ca ar fi mai bine transport gratuit pentru toata lumea...

unuplusnoua spunea...

Niste nenorociti. Cand aveam vreo 10 ani, neavand vreun act de identitate, mi-au "confiscat" un permis de biblioteca, smulgandu-mi promisiunea ca ma voi intalni cu ei sa le dau niste bani.
Sa spunem ca de atunci am trecut mai rar pe la biblioteca. :D