vineri, august 24, 2007

Seria fictiunilor continua



Viata ca-n filme

,,- Trebuie sa vorbesc cu tine. Trebuie sa iti spun ceva si sper sa nu ma judeci. Daca mai stau o singura zi fara sa discut cu cineva imi va crapa capu' si n-am facut nici o branza. Mai intai beau un cappuccino si dupa aia iti zic tot.

...

...

Sa mor daca imi vine sa incep. La inceput am zis ca iau o gura de cafea si incep sa iti povestesc. Dar gustul ei m-a lovit cumva - m-am fript putin si la limba - si mintea mea a plecat putin de la subiect. Si apoi mi-a fost foarte greu sa intru la loc in atmosfera aia de confesiune in care eram cand am ajuns aici.

Bon. Cu tupeu. Iti zic direct, ok? Bun. M-am culcat, ma, cu el. Si gata. End of story. M-am culcat cu un barbat insurat si acuma incerc sa-mi dau seama daca ar fi fost ceva diferit in situatia in care n-ar fi fost insurat. Deja spun "insurat, insurat, insurat" si incepe sa-mi sune firesc. Rahat. Ba - am facut-o si p-asta.

Pai s-o iau de la capat. Stii care e cea mai tare faza? Ca am ajuns acolo, si fix in momentul in care am atins patu' cu mana, am vrut sa ma opresc. Da' nu de vinovatie sau din exces de moralitate. Neeee... Dar ma gandeam ca ar fi tare sa dau exact atunci o replica din aia de film, gen e mai bine sa ne oprim aici. Da' n-am putut, ma! Intotdeauna m-am intrebat cum e sa faci pe inabordabila - ca ne, ne, ne, ca sunt sensibila, ca nu e bine... Da' eu sa mor daca pot sa fiu asa. Cum simt ceva, cum ma transform in gaina unineuronala. Si s-a terminat...

Inca un cappuccino, va rog. Asa... Si am facut-o. E, na! Am facut-o. Si dupa aia am mai facut-o o data, ca deh, parca nu se valida adulteru' daca se intampla o singura data... Si dupa aia zaceam acolo si incercam sa-mi dau seama cum ma simt. Bai, e tare aiurea - sa nu iti dai seama cum te simti dupa ce faci sex cu barbatul dupa care umbli de atata vreme.

Si cum stateam eu si nu-mi dadeam seama cum ma simt, am zis sa-mi dau o mana de ajutor. Asa ca am dat-o din top si am sarit cu replica de film de la naftalina: chestia asta o sa ma afecteze cu siguranta. La care el : care? In momentul ala m-am prins ce simt. Adica m-am ridicat si m-am dus la baie, unde am bocit regulamentar. Pentru ca sunt iar Cealalta, si pentru ca Cealalta e musai sa jeleasca. Ca doar nu-s vreo d-aia de fura barbatii altora. Si am bocit pana mi-am revenit.

Si acuma vine finalul de mare angajament: m-am intors de la baie, cu un aer trist. Studiat in oglinda, normal. Sprancenele perfect aliniate, ravaseala venea doar cumva din interior - din ochi. Asta statea intr-o rana si fuma. Cred ca se gandea la prostu' pe care vrea sa-l concedieze. Si m-am asezat pe pat asa, putin tematoare, cat sa simta ca ceva nu e in regula. Fix in secunda in care s-a uitat la mine, am dat cea mai tare replica la care ma puteam gandi vreodata: daca dorm aici am sa-mi doresc mai mult. Asa ca plec. Bai! Bai! Bai, in secunda aia am citit toata nefericirea de care un mascul e in stare clipocindu-i in ochi. Tacea saracu', dar cumva zbiera prin toti porii: de ce am futut o trista? de ce?
S-a dus dracu' moment artistic, s-a zgariat placa, s-a oprit muzica. Mi-am facut iesirea repede. As fi vrut macar sa port tocuri, si sa ma unduiesc cu pasi de felina pana la usa. Urma privirea peste umar - glaciala - stil Greta Garbo. Cut. Fata lui privind inspre usa. Cut. Usa facand usor... usor... fin... CLICK. THE END!



- Asa, si?

- Si ce?

- Pai te-a mai sunat?"


8 comentarii:

runbaby spunea...

nu e musai ca cealalta sa jeleasca :)...

Sahara Penguin spunea...

Nu, dar asta de care e vorba aici e o trista naturala :D

Madeinbukarest spunea...

Si deci te-a sunat? :)

Sahara Penguin spunea...

Daca ma vad vreodata cu ea la vreo cafea, o intreb :)

mily_mary2006 spunea...

e clar k vrea mai mult si cu cat lasa timpul sa treaca si sta mai mult cu el cu atat vrea mai mult...asta pana realizeaza k aleagrga dupa cai verzi p peretzi si bocestei,boceste...pana reusesti sa s uite la altcineva...

Sahara Penguin spunea...

Mily, nu e un personaj real...

Sau poate e in fiecare dintre noi...

Stef spunea...

cum spunea cineva mai sus, nu e musai sa jeleasca, dar pare mai dramatic daca jeleste. si mai 'emotionant', mai lacrimogen. daca n-ar jeli, ar fi una din multele triste cu care-ti intersectezi privirea total intamplator, pe la vreo gura de metrou.
frumoase fictiuni. i might get addicted to them :D

Sahara Penguin spunea...

Multumesc :) .