sâmbătă, noiembrie 01, 2008

Cu soricelu-n sac


Despre soricei in saci am astazi 4 probleme de clarificat.

1. Care e treaba cu "matza-n sac"?. De unde vine vorba? Ma lamureste cineva? De ce nu cu... cainele-n sac?! Sau cu ... gaina?!

2. Exista un banc pe care niste oameni din nu mai stiu ce tara au transformat-o in campanie de self-promo. Bancul e ala cu hamsterul si soricelul.
Soricelu'se intalneste cu hamsterul si ii zice :
- Bai nene, care e treaba? Eu ma tarasc prin canal, pun astia otrava, ma imbolnavesc de tot felul de chestii, sunt un renegat, iar tu te lafai cu burta aia mare, esti hranit cu morcovi, copiii se joaca cu tine, toata lumea te iubeste. NU ESTE CORECT! Si nici macar n-ai coada...
La care hamsterul zice, pe un ton cool:
-It's all about branding, dude...

3. E etapa 13 de la concursul PC News, Asus strikes back, you know the shit. Pauza publicitara, motivul pentru care ma aberez despre soricei. Astazi in program - acest laptop. . Am zis sa aleg si eu un laptop mai... zdravan. Mai serios, asa. Asta pare ok, are 250 de giga pe hard (nu ca al meu, care are 70. La naiba, am 80 pe ipod...rusinos...). Blabla, 15,4 inci, 2,65 kile, 2 giga si ceva de RAM . Procesor Intel Core 2 Duo (uateva that mins, dar incepe bine). Suna mai ... barbateste asa. Genul de laptop bazat, cu un viitor in viata, independent, sigur pe el. Laptopul-Tarzan. (am avut o discutie azi -noapte despre arhetipul Tarzan, am reminiscente).

Si legatura?! Legatura cu titlu'? Ho, ca vine-acu'. Daca intrati voi pe link-ul produsului, o sa vedeti o ultima specificatie tehnica:
Accesorii Incluse: ASUS BAG MOUSE
Cat de tare!!!!! Deci tocmai s-a dovedit ca poti fi prins si cu SOARECELE-N SAC. Nu doar cu MATZA !!!!! Q.E.D.

Cool.

Trecem la povestea no 4.

4. Acum 3 ani am avut un coleg de apartament de care n-am stiut, timp de vreo luna. Soricelul. Era aici. Prima oara cand mi-a dat semne era intr-o noapte, inainte de admiterea la master. M-am trezit in zgomote suspecte. Am bajbait dupa ochelari si - incearca sa identifici sursa zgomotului. La dracu, ca se auzea de peste tot. Scary shit. Cel mai nasol a fost cand am vazut ca se misca furtunu' de la aspirator. Fratica. Am inghetat. Noapte de cosmar, ca n-am reusit sa ma prind ce e.

Mi-am scuipat in san. Un amic mi-a zis ca probabil am un colocatar rozator. Nu l-am crezut.

Dupa o luna, in alta seara. Dormeam linistita in pat (cum fac de obicei). Nicu - care era in vizita - dormea pe fotoliu. Ma trezesc in zgomote groaznice. Bajbai iar dupa ochelari (dorm cu teveul aprins, ca sa intelegeti ca n-am ochelari cu infrarosii, ci doar pentru miopie). Bai, dar ce zgomote. Cand - ce vad. MUSIU facea traforaj la usa de la camera. Adica era infipt in usa si rodea la ea, incercand sa iasa. Auzind ca ma misc in pat, panica. Se suia pe tocul usii, cadea, se suia iar.

Ala a fost momentul in care am inteles ca sunt nevricoasa si in legatura cu rozatoarele. Am inceput sa urlu' la ala - "Nicule, Nicule!!! E un soarec in camera!!!". Ala - bezmetic, se trezeste - unde?? Ii zic "- bai, a fugit langa sifonier". Asta, dupa 2-3 momente de indoiala zice - "SE UITA LA MINE!!!!".

Pe scurt, doi adulti in picioare sarind din pat in fotoliu din cauza unui rozator mic de 5 cm, cu coada.

In cele din urma ne-am prins ca vrea sa iasa din camera. Am lasat usa deschisa, a tulit-o, am inchis usa. Problema rezolvata pe moment.

Ajung seara acasa, cu capcane, otrava, tot arsenalul. Facusem o vizita la Cora. Aveam un plan.

In bucatarie, musiu daduse party. Cacatzei de soarec peste tot, in plus, painea de pe masa avea un tunel. Deci forase in ea de la cap la coada un tunel cam cat el de mare. Acum zacea pe undeva pitit si ghiftuit, pregatit sa mai reziste in bezna cateva luni. Am plantat capcanele - una in baie, cealala in bucatarie, si am plecat sa ma imbat si apoi sa dorm la Luciana (era vineri, na).

Sambata la pranz m-am intors acasa. Ala era in capcana, mort. Nu i-am vazut mutra, capcana era de asa natura ca ii prindea capu', asa ca nu ma urmaresc ochisori nevinovati de soricei in noptile cu insomnie. Mi-a parut un pic rau de el asa, dar ... sa fie sanatos. Ma rog, acolo in universul paralel al soriceilor omorati violent. Pai, prietene! Ce-ai cautat in casa nebunei?

3 comentarii:

D.V.A. spunea...

wow, ce tare! deci povestea de la 4. e superba, ca doar am avut si eu experientele mele... bine, nu chiar la fel - eu fugeam dupa el ca era un jaculus jaculus de 2 mil. si voia sa evadeze, dar l-am prins in mama lui, ca era asa prost de se invartea in aceasi zona, cred ca a uitat pe parcurs ce a vrut sa faca...
dar la tine e chiar penal :D 5 cm pe langa vreo 3 metri si 40 gramada! HAHA!!
pe de alta parte, la punctul 3. laptopul e f. fainut, l-ai gasit bine, desi cu banii astia mi-as tuna pc-ul desktop, dar fiecare cu ale lui, nu? Bag Mouse :)) ahahaha! bancul de la 2. e decent spre fain, dar oricum mersi de impartire ca-l adaug la colectie. la 1. sunt si eu nelamurit... mersi de lectura ;) si din nou, foarte faina povestioara! pe curand

Sahara Penguin spunea...

:P da, e inexplicabila panica. In definitiv e un blanos mic, nici sa vrea si nu prea are ce sa-ti faca.

Naiba stie.

D.V.A. spunea...

eh, ca e mic e una, dar asa am subestimat si eu o testoasa care mi-a aplicat un cioc ca o cheie franceza, am crezut ca mi-am tras tatuaj cu reptilianu' ala, pana s-a plictisit :) oricum, un soricel mic nu poate sa faca multe... cu exceptia ciumei negre din Londra >:D