miercuri, noiembrie 19, 2008

Rock me, AMD


AMD. Seamana cu a.m.r., Amadeus, am-de-toate, ma pot gandi la multe cand aud AMD. Care de fapt vine de la Advanced Micro Devices. Asta ca sa stiti si voi de acum incolo...Aud "AMD in sus, AMD in jos" de cand eram prin liceu si baietii din clasa vorbeau despre computere. Ce tin eu minte din discutiile lor este ca acest AMD e mai bun decat Intel, dar mai ieftin. Tin minte si cine spunea asta - era Emil, un baiat de la informatica, pe genul geniu pustiu, olimpiade and so on.

Acum - avand in vedere ca trebuie sa scriu un articol pentru concursul PC News despre fratele AMD, trebuie sa recunosc ca - neah, no way, baby. Nu stiu mai nimic despre componente de calculatoare. Am sa-mi aleg drept produs, un procesor. Imi suna mie bine. DAR. Nu stiu lucruri nici despre procesoare. Ma pot preface, pot sa scormonesc netul, insa niciun cititor de-al meu nu va crede vreodata citind acest articol ca eu chiar am vorbit serios. Ceea ce - daca domnii de la AMD, pcnews sau de unde or proveni ei stau sa se gandeasca putin - e in detrimentul produselor/vanzarilor dumnealor.

Voi fi sincera pana la capat. Nu stiu ce caracteristici caut atunci cand ma interesez de un procesor. Stiu ca "frecventa" este cea despre care discutam atunci cand e vorba de procesoare, dar n-as putea sa imi dau seama ce inseamna un raport calitate-pret bun in acest caz. Probabil mi-as suna prietenii care se pricep, i-as lua de manuta si impreuna am decide - ei pentru mine - ce procesor merita banu'.

Singurul lucru concludent pe care il pot spune despre subiect este urmatorul: am un laptop Asus ceva mai vechiut - are 2 anisori- care functioneaza cu procesor AMD Turion 64, care nu mi-a facut vreo problema pana acum. Singura problema pe care am avut-o a fost cu cooler-ul. Rezolvata. Apoi - probleme cu windows-ul, ca orice muritor. Cu procesorul sunt ok. N-a crapat desi l-am supus unor temperaturi imposibile - in conditiile in care cooler-ul facuse buba -, l-am tinut in pat, pe patura, sub patura, l-am tinut mai mult pornit, l-am oprit de la buton, am facut tot ce nu trebuia sa fac vreodata. Si inca merge. Dovada - cititi acum cele scrise de mine.

Ca sa fiu sincera pana la capat, probabil ca m-ar influenta si numele procesoarelor. Uneori nu-s mai mult decat o gasca proasta si probabil ca daca as fi lasata singura sa aleg un procesor, as merge pe un AMD Phenom 9850 Quad Core Black Edition BOX HD985ZXAGHBOX (mamica, cum suna asta... core black edition... naming de naming... plus ca are vro 2500 de megaherti frecventa, ceea ce nu stiu daca e bine, dar mie in suna foarte bine). Sau pe un Opteron Dual Core Model 1222. Imi plac denumirile sofisticate. Sigur, la un buget mai mic, s-ar preta un AMD Athlon 64 X2 2600 Dual Core BOX. Mic da' rau, ca sa zic asa, 2600 de megaherti and all.

Si o sugestie. Ati putea lua drepturile de la melodia asta:

AMD, AMD, ROCK ME AMD...




Falco - Rock Me Amadeus
Asculta mai multe audio Muzica »

2 comentarii:

Anonim spunea...

te dezamagesc :)
vremuri demult apuse cu AMD care conta cumva :)

http://www.tomshardware.com/news/intel-nehalem-core,5854.html

Sahara Penguin spunea...

Dezamageste-ma frumos :))