luni, decembrie 08, 2008

Quest - gasiti problema

Am vazut acest videoclip la Hotel Universal. . Am intrat pe youtube si ce e acolo... haos. Oameni revoltati de "Romania nu e asa", certuri internationale - e la voi, ba nu, e la voi, ba e la noi, sarbi imputiti, ba e la voi, romani jegosi. E in Bulgaria, ba nu, e un Ungaria. Sunt tigani, ba nu, sunt romani. Ba nu, sunt alte natii. E discriminare, ba nu e discriminare. Da, sigur, vin toti strainii astia si ne filmeaza si ne fac de ras. Si tot asa. E clar ca e in Romania - ca doar vedem Dacia in toata splendoarea ei. Problema e alta. Si anume ca eu nu vad problema.

Intrebare de baraj: care e problema cu clipul asta? Da, sunt oameni saraci. Asa e, ei exista si in realitate. Si la noi si prin alte parti. Sunt oameni de o anumita conditie care nu sunt cu nimic mai rai sau mai urati sau prosti decat altii. Au contraire. Nu vad pe nimeni omorand, injurand, scuipand sau furand in clipul asta. Si imi mai si place melodia. Si clipul. Imi place tot.

Is it just me??? Vreau opinii.



11 comentarii:

Anonim spunea...

ce problema? e un clip..videoclip:)))
dar nu-mi place muzica.. e cam gay asa, gen modern talking..

Sahara Penguin spunea...

Nu sunt romani (cum se poate si... auzi... de altfel...). Asta e "problema".

andreea spunea...

i believe you can be.... restul il continuam noi:P
nici mie nu prea imi place melodia dar na, fiecare cu gusturile lui
de videoclip ce sa zic. in prisma celor spuse mai sus, e de inteles, acum cine nu intelege metafora na....

Sahara Penguin spunea...

Mmm... nu e chiar modern talking. De fapt e un indie si are influente prin zona aia.

Dar na... e vorba de gusturi. Mai departe de muzica - eu vorbeam despre intreaga discutie de pe YouTube.

Anonim spunea...

mi likes it. dragutz. no problem.

XYZ spunea...

Mie imi place muzica, in videoclip vad o poezie...

Si chit ca poate te prinzi ca e o Dacie cu numar de Bucuresti, care Bucuresti se afla in Romania,la fel de bine putea fi si-n Kirghistan.

Ce ma scoate din minti sa vad oameni inflamandu-se pe acelasi motiv: IMAGINE! "Vai , Doamne, numai uite cum ne vede Europa". E o farama de adevar. Accept it! In loc sa ne smiorcaim pe Youtube ca "buhu...numai asta se afla despre romani,talibani,indieni,de ce, de ceeeeeeee", am putea sa nu ne mai victimizam si sa facem lucruri. Te deranjeaza ceva, pune mana si schimba. Cum stii tu, cum poti tu. Abia aici vad eu problema. Whining doesn't change things. Videoclipul e beton.

Anonim spunea...

In videoclip, se incearca un pic de arta. Prezentarea de imagini shocante pentru un anumit public. Nu stiu insa cati dintre romanii comentatori de pe youtube au fost pe la tara. Si de asemenea, nu stiu cati dintre romani au discutat cu straini despre parerea lor despre Romania.

Ce pot eu sa confirm, mai bine de 50% din casele de la sat sunt ca cele din clip. Daca nu ma insel, 40% din populatia Romaniei inca mai traieste la sat. Poate si mai mult.

De ce atata agitatie? Pei asa e romanul. Cunosc multi romani care stau cu parintii dar au BMW. Se imbraca "de firma", dar au o singura pereche de blugi si au celular de 1000 de euro, dar il platesc in rate.

Nu-i place sa fie sub asteptarile strainilor. Numai ca strainii au asteptari diferite :). Problema este de la lipsa de comunicare cu strainii. Si sistemul acestora de valori. As mai adauga un proverb: "Prostul daca nu-i fudul, parca nu e prost destul". Deci doar un prost se poate amesteca intr-o astfel de discutie internationala.

Asa, sa revenim la straini. Desi in mai multe cazuri am fost intrebat (eu fiind in Cehia de cateva luni bune) daca in Romania treaba merge bine sau prost, parerea lor nu mai este definitivata de genul: Roamania = saracie. Din cate imi amintesc nu ne mai trimite nimeni haine vechi pentru orfelinate ca dupa '89.

Partea mai proasta este cu parerea romanilor din strainatate despre Romania. Dar asta e alta poveste pentru alt capitol.

In concluzie. Melodia se vrea artistica. Stilul abordat e remarcabil. Cei ce l-au creat, well, si-au atins targetul. Lumea vorbeste. Felicitari lor.

Anonim spunea...

romanului ii place tot timpul sa-si tina jegul sub covor si sa se imbrace armani si alte labeluri futile...suntem o natie de oameni care le place sa creada ca sunt "un pic mai altceva"...o caricatura semicultivata.

melodia e draguta, si conceptul la video.Desi au un steadycam decent...folosirea(utilizarea) e un pic stangace...cateva secvente se repeta,they are using just one focal lenght, si lipseste o oaie, capra,caine sau gasca...la cuptor daca vreti(se putea face mai mult)

Sahara Penguin spunea...

Eeeiii, n-am spus ca e cel mai tare videoclip ever :)

Dar e ok. Ma refeream mai ales la ce s-au gandit oamenii sa puna in el si in ce fel au interpretat ciobanii treaba asta.

Anonim spunea...

e un clip. melodia-i misto. iti pot arata poze cu Buc de-ti pica fata de megalopolis european ce e ( cu toate firele photosopcutate:) ) si altele de-ti storc lacrimi. sa fim iubiti!

Madeinbukarest spunea...

Nu e (doar) Romania. E Balcani. Este Europa pana la urma ... Dacia este doar un mijloc de transport dintr-un Baragan in altul ... Nu conteaza de unde sunt imaginile, conteaza ca ne reprezinta cu fidelitate.