marți, februarie 17, 2009

Girl power


Ieri dimineata eram in taxi. La radio se dezbatea problema jafurilor din ultima vreme, iar oamenii-si dadeau cu parerea. Cand eram cam pe la podu' Ciurel, intra un nea' Caisa on-air, plin de opinii, de curgeau pe strada de pe el, si zice printre altele - "dom'le, paznicii de la banci sunt mai mult fete. Ce sa stie ele, saracele, ca probabil confunda mereu arma cu mobilul si rujul din poseta.". La faza asta, in mod evident, taximetristul meu incepe sa behaie tinandu-se cu mainile de burta (vizibila): "haha, ce bine a zis-o pe asta cu rujul, haha, haha". Mie-mi venea sa-i ard o poseta pe dupa ceafa (mai ales ca numa' poseta nu era my supersized bag). Sa simta mobilul si rujul in priza directa. Dar m-am abtinut. Am privit mimozetic pe geam si m-am facut ca n-aud.

Acum tineti minte ce tocmai v-am spus, si sa trecem la partea a doua a povestirii.

La Observatorul de noapte, de pe Antena 1, in seara asta imi atrag atentia 2 stiri.

1) Agenta Cristina. Aceasta fatuca de la politia din nu mai stiu ce orasel patrula intr-o dimineata cand a vazut un individ alergand. A inceput sa-l alerge somandu-l, in fine, prin statie se anunta in acelasi timp un jaf la un local d-asta cu jocuri mecanice, asa ca mini-politista (ca inteleg ca e micuta de inaltime) a sarit pe asta, l-a pus jos, i-a pus catusele si gata, hai cu el la sectie. Evident, era faptasul care-i parfumase cu paralizant pe toti aia de la jocuri si fugise cu banii. Asadar se poate si ca-n filme.

2) Episodul doi (care exista si in varianta video, filmat de o camera de securitate - not yet on youtube). In alt orasel doi indivizi se hotarasc sa sparga un bar, undeva la 5 dimineata. Iau o ranga, gauresc bine un geam si intra. Coboara niste scari si ajung in incaperea propriu-zisa, de unde BANZAAAAI - sare o chelnerita de dupa o canapea. Primul individ FUGE, iar al doilea (ala echipat cu ranga) ridica ranga sa...dea. Numa' ca undeva in sangele lui "de borfas" probabil simte instinctiv o retinere primordiala din a da intr-o femeie (adicatelea era un talhar educat, sau doar...socat). Femeie care - ta-da!- ii smulge ranga din mana, si incepe sa-i care pe spinare.
Sa recapitulam - DOI barbati aveau o ranga. Unul fuge, celalalt ia bataie. Cu aceeasi ranga. De la o gagica.

In inregistrarea camerei de securitate vedem pe rand pe primul fugind speriat prin spartura, si apoi pe al doilea care intra in cadru in plin proces de casapire. Reuseste si el sa fuga, in cele din urma, cu cocoasa ranguita bine de tot.

In prezent sunt cautati de politie. Probabil o sa-i captureze mini-Cristina aia.


Si acum sa revenim la ce vorbeam la inceput. Ruj, mobil, ranga, catuse... Tot p-acolo...

Later edit: filmuletul cu barmanita, barbatii si ranga, pe Ziua

4 comentarii:

runbaby spunea...

fata, da' de ce nu i-ai zis vreo doua la taximetrist? nu zic sa-l altoiesti, ca suntem doamne, da' ceva vorbe dulci nu merita si el :D?

Sahara Penguin spunea...

Poate pentru ca n-ar fi inteles absolut nimic? :)

Irina spunea...

Vechea problema a stereotipurilor de care nu o sa scapam nici la auzul unor asemenea povesti grozave de cotonogeala - care pentru unii inseamna doar ca personajele masculine in discutie erau niste fraieri.

Mihai spunea...

Te-ai abtinut sa-l lovesti pe taximetrist? Nu trebuia:)