sâmbătă, martie 21, 2009

Sa fii femeie

Ce inseamna sa fii femeie? Vorbim de anul de gratie 2009, de epoca cocalarilor si de zilele nesigurantei. Ce inseamna sa fii femeie?

Care sunt limitele in care fapturile umane de sex feminin isi creeaza aura aia de "femeie"? Sunt suspinele in perna? Mai este inca valabil visul dupa feti frumosi (aia din feti-frumosia)?

Traiesc intr-un context definit de o lupta a creaturilor de sex feminin pentru teritoriu, fara ca asta sa fie un matriarhat. Sa fim seriosi. Traim inca in spatiul mioritic, suntem inca impinsi de la spate de "principii" printre coji de seminte de floarea soarelui. Si in contextul asta noi, fiintele de sex feminin, ne luptam totusi pana la sange pentru o suprematie in jumatatea noastra de rasa.

Esti mai femeie atunci cand iti indrepti pletele si vanezi masculi potenti financiar? Sau poate esti mai femeie atunci cand dansezi pe joculete din filmul "hard to get"? Evident mai exista si modul de a fi o "femeie cool" - trendy-shit. Nu? Sa-mi spuneti...

Nu stiu de la ce anume incepusem. Ideea a inflorit in capul meu cand mergeam catre scara blocului calcand apasat pe tocurile mele ce ma fac inca si mai inalta decat sunt deja, mandra ca l-am umilit pe taximetrist cu un bacsis mai mare decat il merita. S-a diluat pe drum si m-am trezit singura in fata tastaturii ridicand intrebari cu un grad destul de ridicat de non-sens.

Si totusi, domnilor mioritici... Ce este aceea o femeie?

8 comentarii:

Corina Bordeianu spunea...

postul e pe genul sarah jessica parker, sau mi se pare mie?

Sahara Penguin spunea...

A... nu. Postul e gen "6 dimineata, proaspat intoarsa din Expirat" :))))

runbaby spunea...

eu nu-s domn mioritic, dar indraznesc sa zic ca a fi femeie = a trai intr-o stare de perpetua incertitudine cu privire la sine si la perceptia celorlalti despre tine...

gigix spunea...

femeie? o persoana care vb foarteee mult, are functia de inspector de frigider si te-mpinge de la spate sa faci lucruri mai multe (cu metode mai mult sau mai putin ortodoxe / echitabile / etc.). si care gandirea-i trece-ntai prin filtru emotiei, in detrimentul sau evident. si din cauza careia societatea inca merge 'inainte'.

Little Green Lie spunea...

Nu o zice un mioritic, ci Lily Allen:

When she was 22 the future looked bright
But she's nearly 30 now and she's out every night
I see that look in her face she's got that look in her eye
She's thinking how did I get here and wondering why

It's sad but it's true how society says
Her life is already over
There's nothing to do and there's nothing to say
Til the man of her dreams comes along picks her up and puts her over his shoulder
It seems so unlikely in this day and age

Corina Bordeianu spunea...

cote d'or atunci?

Andrei spunea...

o femeie nu este acea fiinta umana care nu e barbat si dupa care se holbeaza barbatii pe strada?

Sahara Penguin spunea...

Neah. Adica da, dar nu la asta ma refeream :) Nu la anatomie... :P