sâmbătă, decembrie 15, 2007

Paradox


Ma simt inteleapta. Poate pentru ca e ora 4,si asta suna a ora numai buna de a fi intelept...Oricum, important e ca ma simt inteleapta. Si ca analizez. Analizez continuu eu, asta e natura mea care ma face sa pierd gramezi si sa castig alte gramezi. Dar de data asta simt nevoia sa impart rezultatul analizei si cu alti oameni.

Despre ce e vorba... pe scurt, e vorba despre paradoxul dintre proiectia propriilor perceptii asupra celor din jur si incapacitatea de a realiza cum inregistreaza aceiasi cei din jur lucruri care ni se intampla si noua. Concret: pendulam continuu intre "daca eu sunt asa asa sunt si cei din jur" si "eu vad lucrurile asa, dar daca ceilalti le vad altfel?". Aplicam continuu ceea ce simtim si asupra altora, dar in momentul in care tragem concluzii rezultatul este foarte vag - pentru ca stim ca toti oamenii sunt diferiti. Pornim intr-un fel si undeva pe drumul catre concluzii apar niste dubii care ar fi trebuit de fapt sa ne impiedice sa pornim inca de la inceput.

Are vreun sens ceea ce spun?

4 comentarii:

Anonim spunea...

are, are sens ce spui... dar totusi, trebuie sa avem niste repere, de asta ne raportam la noi insine... solutie? sa-i intelegem si pe ceilalti, tocmai pentru ca sunt diferiti de noi... si sa-i acceptam, daca putem.

Anonim spunea...

ba cam n-are...

Sahara Penguin spunea...

Minti.

Anonim spunea...

m-a ginit :/