duminică, septembrie 28, 2008

Ce imi place, ce nu si de ce.

Este o leapsa primita de la Klara.

Ce imi place?

Imi place sa dorm atat cat vreau eu sa dorm. Imi place cafeaua cu lapte. Imi plac pinguinii. Breakfast at Tiffany's. Vantul usor. Marea. Verdele crud. Sa vorbesc despre problemele mele on, and on, and on desi e clar ca audienta incepe sa devina plictisita de asta. Alcoolul (dar nu chiar toate speciile lui). Sa fumez dar doar atunci cand am eu chef sa fumez. "Imperialul" lui Beethoven si Concertul no 1 pt pian si orchestra al lu' nea Ceaikovski. Nocturnele lui Chopin. Sa descopar muzici noi in fiecare zi si sa le ascult amestecate. Oja rosie dar si lacul incolor. Imi place sa am intotdeauna dreptate. Imi place Vama Veche atunci cand am compania potrivita. Cartofii prajiti. Porumbul copt. Usturoiul. Kiwi. Ochelarii de soare. Vinho verde dar si vinul de Porto. (vinul portughez, cum s-ar zice). Ploaia de toamna, dar si cea de primavara. Imi plac sobele si mirosul de lemn ars. Hainele colorate. Filmele siropoase cand e frig si stau in patura. Cartile si ceaiul, cand e frig si stau in patura. Surprizele. Parfumul meu. Felul in care sunt surprinse lucrurile in anumite fotografii. Praga si Venetia. Pisicile, desi sunt alergica. Umbrele din noptile de vara. Faptul ca fiecare casa are mirosul ei.

Detest

Dentistii. Ceasurile desteptatoare. Sa fiu contrazisa. Sa fiu luata peste picior. Faptul ca sunt atat de suparacioasa desi am un simt al umorului foarte bine implementat. Dezamagirile. Asteptarile. Tuica. Tequila. Fumul de tigara dimineata. Cocalarii (such a clichee, nu?). Mitocanii. Vecinii de bloc. Mai orice fel de peste si mielul. Mararul. Domnisoarele pretioase. Sa fiu luata de proasta or for granted. Soarele orbitor. Praful. Plictiseala. Aglomeratia. Felul in care smoking weed creeaza caste. Rujul pe dinti. Complexele de superioritate, dar si cele de inferioritate. Sa se bage cineva in treburile mele. Sfaturile gratuite. Vama Veche atunci cand nu am compania potrivita.


Sunt mult mai multe lucruri pe care le iubesc sau le urasc. Astea mi-au venit primele in minte. Si trec sarcina la Picatura si Ireena.

11 comentarii:

Anonim spunea...

bine ca nu ai uitat sa mentionezi portugalia...chiar daca era in legatura cu vinul...stiu ca iti place... portugalia, bineinteles, caci despre asta era vorba...

Sahara Penguin spunea...

Sunt atatea chestii care imi plac incat cred ca e cam greu sa le spun pe toate. :) Am incercat un top all times...

Imi place dear, si portugalia si vinul de acolo. :)

Tre' sa-l sun pe barbatul tau, l-am lasat cu ochii in soare vineri. Asta ca sa stii...

Urmuz spunea...

Cu ţuica fac eforturi să vă înţeleg, dar ce'aveţi cu această fiinţă plăpîndă şi nevinovată, cu ochii candizi ai mielului?

Sahara Penguin spunea...

CHIAAAR asteptam... sa va luati de faza cu tuica. Pe bune.

Cu mielul rectific - imi place mielul viu, nu si ala din farfurie. :)

Urmuz spunea...

Mielul din farfurie reprezintă o devenire a mielului viu. Cum ar fi să ne placă un om viu, dar odată mort să nu'l mai suportăm?

Cît despre ţuică!...Ah, reprezintă chintesenţa verdelui şi uscatului. Vă vine perfect! (Vă place verdele viu şi verdele ruginiu? Asta e!)

Sahara Penguin spunea...

Nu ma convingeti, regret teribil. E o chestiune de gust...

Puteti spune ca am gusturi proaste (dintr-un unghi perfect subiectiv, fireste), dar nu ma puteti sili sa-mi placa... :D

Incze Klára spunea...

Ah! Nu-ti place tuica? Te inteleg.
Dar palinca? :)

Sahara Penguin spunea...

Palinca e ok, ca e mai tare... Nu are mirosul cela care ma irita la tuica...

Si-s de la Pitesti. Ai zice ca e o traditie. De fapt, la mine la tara se face tuica la greu. Ai mei consuma tuica cu destul de multa placere.

Sa zicem ca sunt o renegata din acest punct de vedere :)))

Incze Klára spunea...

Now you're talking! :)

Hayden Seek spunea...

ummm... pinguinii sunt OK... cu mararul tre' sa mai negociem...

Urmuz spunea...

Ah, ţuica de Piteşti! :)