luni, iulie 21, 2008

Am fost si eu la mare in weekend

Partile bune:

A fost minunat.
Lumea "buna" s-a dus in Parada Libertatii, lasandu-ne pe noi astia mai tantalai de unii singuri seara in Expirat.
Banana in scutec.
Pulpa de pui cu mujdei.
Cafelele de la Ovidiu.
Buda din Cabianca.
4 femei in pat cu un barbat.
Un rasarit cam ratat, dar in acelasi timp interesant, cu soarele ca o bulina portocalie, incepand sa se ingalbeneasca - vorba lu' Bogdanel "Here comes the shitty part".
Votca din Expirat.
Muzica din Expirat.
Hoosiers - Cops and Robbers in Expirat.
Gabin - Doo uap, doo uap - sambata la pranz, pe plaja.
Shaorma si bancurile de la Hand.
Bancul cu cer albastru.
Inghetata de duminica de la 2 noaptea, cand am plecat cu masina dupa clatite.
Soarele.
Porumbul copt.
Marea.
Nisipul.
Rasul.
Daca suna telefonul stiti ce sa faceti... si e ok, ne trezim maine la 5.


Partea proasta:

Cum sa o iau ca sa intelegeti exact. Eram pe plaja. Ca 3 mimoze, ne bucuram de finalul de duminica. Apare o ...dama. Blonda, grasa, par scurt, bot roz fosforescent, obrajori asisderea (pe modelul Pierrot), geanta mare aurie. Nu ne putem abtine sa nu ne holbam. O si discutam un pic, ca era prea de tot. Da, frate, o discutam, o intoarcem pe toate partile, ne inchinam si cu mainile si cu picioarele si trecem la subiecte mai interesante timp de vreo 3 ore. Adica barbati din viata noastra, barbati care nu au fost in viata noastra, importanta formei si a continutului, experiente de viata, carti, filme si alte flori, fete si baieti. Totul stropit din belsug cu multa chicoteala si un pic de citit.

Ne ducem si ne luam porumb si sucuri.

Revenim.

Incep sa aterizeze inspre noi pietre, o mazga ciudata neagra, in fine, evenimente dubioase incep sa se petreaca in jur. Le luam drept semne divine si, fireste, ignoram totul.

Spre final, doamna din dreapta scria sms si doamna din stanga zacea gandindu-se la ea stie ce. Eu - zaceam si eu, gandindu-ma de asemenea la eu stiu ce, dar pastrandu-mi vigilenta bine cunoscuta. Deodata simt o umbra care-mi bate-n ochelarii de soare. Deschid un ochi (parca stangul), vad un Gigi care se ducea dupa o bere. Placutele "militare" la gat, curu-n spate, toate semnalmentele de Gigi. E ok. Cand sa ma afund la loc in "eu stiu ce" aud de undeva din spate o voce gajaita de femeie trecuta prin viata care urla catre Gigi: "Si bate-le si pe alea trei cand te intorci". Gigi face un semn interogativ catre noi - gen "care, astea?". Eu - aparent adormita pe sub ochelarii de soare cu lentile negre, in realitate de o vigilenta ce depasise de mult cotele de alarma. Doamna din dreapta scria in continuare la sms, doamna din stanga zacea in ale ei, complet nevigilenta. Gigi pleaca, ii zic celei din stanga: "Ba, tu ai auzit? Cre' ca a luat-o blonda razna, ca dinspre ea se auzea". Doamna se uita catre blonda - v-ati prins? Aia cu bot roz, de la inceputul povestirii -, aia incepe sa urle si mai tare: "Ce te uiti fa la mine, cine te crezi? Ca vin acu' peste tine si te omor...". Ceva de genul. Doamna din dreapta nu mai termina cu sms-ul, asa ca a ratat toata faza.

10 minute mai tarziu incepem sa discutam - "frate, ce o avea aia? Nu e sanatoasa." Aia urla intermitent inspre noi, in continuare, bolborosind faze de genu' "va omor si va ingrop unde nu va gaseste nimeni", "cine va credeti fa, cindy crawford si naomi la 80de ani?". In fine, amabilitati de genul asta pigmentate cu epitete si combinatii de cuvinte greu de reprodus.

Mai rezistam in bolboroseli vreun sfert de ora si ne ridicam sa plecam - era deja aproape 8 seara. Si se declanseaza iadul. Ati vazut Exorcistul? N-ati vazut nimic... Spume verzi la gura, aruncat de pietre, cred ca i s-a sucit si capul de cateva ori, da' nu ma uitam ca deja ma simteam ca intr-un film prost. Noi strangand intr-un ritm normal lucrurile si sticlele de pe jos si incercand sa ignoram spectacolul, aia urland ca un animal turbat si imbecil: "Va prind una cate una si va fac sa va inghititi limbile! Va urmaresc pana la voi la cazare si numa' capete in gura va dau". "NU MAI COMENTAAAAAAAAAAAAATI, NU MAI COMENTAAAAAAAAAAAAAAATI, NU MAI COMENTAAAAAAAAAAAAAAAAAAAATI". "Aud si vad la distanta, toata ziua m-ati comentat, handicapatelor, fa, ca va omor sa va saturati de barfa". Toata plaja se uita ca la circ. Aia sa faca apoplexie acolo, mai dadea cu o piatra, isi mai atata barbatu' inspre noi, concluzia serii fiind "lasa-le ba, ca le prindem noi mai incolo".

Am plecat usor, am pus sticlele la cos. Ne-am dus catre cazare in stare de soc. De ce sunt oamenii astia in libertate? Adica - daca au probleme, n-ar trebui sa fie undeva la loc cu verdeata si mult Xanax? Zic si eu...

Partea buna (pentru ca in orice parte proasta e si o parte buna, invers nu se pune) e ca am avut o poveste de spus toata seara. Am creat si bancuri pe tema asta. Adica in final am avut subiect de distractie.

Da' totusi... de ce?M?


Partea proasta no 2 a fo' lacusta de juma de metru de care am dat cu ochii duminica la trezire de mi-a sarit mahmureala pe pereti si din doua salturi lacustice eram in toaleta urland.

Da' se uita la mine cu niste ochisori...

9 comentarii:

Incze Klára spunea...

Pe mine ma paralizeaza violenta verbala. Deci: ioc simtul urmorului, ioc prezenta de spirit, ioc spirit de autoconservare (adica: fugi daca stii ca nu rezisti). Paralizie. Sint in stare sa ascult muta si nemiscata o liturghie de o ora "ceva de genul" si nu reusesc sa fac nimic.
Dupa care, evident, nu mai sint buna de nimic...

Sahara Penguin spunea...

Pai cam asta am facut si noi. N-am zis nimic... am lasat-o sa faca spume la gura si am stat apoi socate o seara intreaga.

Anonim spunea...

hhrrhhrrrahahhahaahaaha:)))

runbaby spunea...

frate, de-aia vreau sa ma apuc eu de kick-boxing. la faze de-astea e nevoie. reason is a a stranger to these people so one should master the communication tools they seem to respond to :D...

brand new friend spunea...

hai sa inventam o forma de auto-aparare cu poi-urile :)

runbaby spunea...

domnu', m-ati vazut mai pacifista sau ceva? deci va urmaresc la cazare si va omor! ce poiuri, huo! pumnuesfant.ro :D

Anonim spunea...

Probabil ca de asta: 'O si discutam un pic, ca era prea de tot. Da, frate, o discutam, o intoarcem pe toate partile, ne inchinam si cu mainile si cu picioarele ...' E marfa, dar oh atat de marfa sa stai trendy flendry urbanca pe nisip la vama ca urbanii, ca acolo e casutza voastra de urbani si ce sa caute una cu poseta aurie, dar cat de oribil, si chiar aurie si sa treaca prin fatza, dar auzi tupeu, chiar prin fatza voastra?

Sahara Penguin spunea...

Draga anonimule,

In cel mai rau caz - daca sa zicem ca era cazul - ne putea da in judecata pentru calomnie. Sa zicem ca spiritul justitiar era atat de tare si de mare incat... Da, nene, si ne inchidea guritele noastre urbane. Sau daca o tinea creierul, ne raspundea cu aceeasi moneda. Sau ne ignora, pentru ca era mai smechera.

Dar creierul ei de primata n-a dus-o mai mult de aruncat pietre si injurat. Ca n-a dus-o...

Dar daca tu zici ca violenta de orice tip (mai ales fizica) e raspunsul pentru orice... atunci - I rest my case. Suntem o tara de imbecili.

Sahara Penguin spunea...

Si 2 - da, ca urbanii mai comentez putin. Nu era poseta, era o hidosenie imensa de maxim prost gust. Aurie. :)))))