miercuri, iulie 09, 2008

M-am razgandit.

Si il intreb pe Melcu' Rosu - il provoc sa imi raspunda.

Ce aveau parintii nostri care sa ii determine sa se dezvolte mai mult pe cont propriu si mai putin in "sanul" cuplului? Nu intreb ce chestii MISTO aveau ei, poate ai inteles putin gresit. Era putina autoironie acolo... Nu vreau raspuns nostalgic cu "ceaiurile dansante". Vreau un raspuns concret, la liniuta, cu lucrurile care i-ar fi determinat sa renunte la un cuplu. Ce OPTIUNI aveau, asta intreb.

Nu spun ca aveau o viata mai frumoasa sau mai urata. Era diferita, dear melc... Foarte diferita. Nu cred ca ramaneau si luptau atat de mult pentru cuplul ala al lor pentru ca erau mai virtuosi, mai valorosi sau mai intelepti. Spun ca mare parte din convingerea lor venea din faptul ca ... nu prea aveau de ales. Adica aveau, dar alternativa era una extrema... Si ar fi fost foarte complicat sa si-o asume. O faceau, partial, din lasitate, daca vrei - una de care am fi dat dovada cu totii daca traiam in timpurile alea.
Vrei sa imi spui ca daca eu, sau tu, sau altii, am fi trait in conditiile alea (nu proaste sau bune, ci diferite) nu am fi fost in procent de 90% casatoriti si cu vreo 3 plozi in brate? Hm. I wonder...

Poate ar fi fost bine, poate ar fi fost rau.

Dar nu cred ca au degenerat oamenii. Pur si simplu s-a schimbat tot.

Cred ca n-o sa-ti schimb mentalitatea cu prostioarele mele (mi-e clar ca asa le categorisesti). Si ar fi bine sa nici sa nu incerc. Doar ca m-am revoltat putin la ce ai spus. Ceea ce, probabil, ai si urmarit.

Asadar? La liniuta?


Later Edit: Interesant in ce directie se duce discutia... :) Desi nu asta era intentia mea. Interesant... :P Me like it.

6 comentarii:

runbaby spunea...

if I just may express an opinion myself...:)

cred ca pur si simplu timpurile difera, asa cum pe vremea alor nostri ar fi fost de neconceput sa aiba 10 copii de familie, lucru perfect in regula la parintii lor. e ca si cum ai compara mere cu pere, ca sa simplific foarte mult.

si cred ca exista alteritate si pe vremea aia, doar ca era bine tasata sub pres si aparea clar mai rar, in conditii de ostilitate socio-culturala, cel putin in comunism asa era.

acum being single somewhat troubled in between relations, with blog, messenger, facebook and twitter este ceea ce se cheama mainstream :).

si indraznesc sa te contrazic - cred ca inca se pune mare valoare pe cuplu si pe familie, cel putin la nivel de exprimare a unei proiectii. noi nu traim intr-un grup reprezentativ pentru medie si s-ar putea sa interpretam o particularitate pe post de intreg.

nu mai e ca pe vremuri, maica :)

Sahara Penguin spunea...

Da, stiu ca inca se pune. Ca d-aia am zis ca ma indoiesc ca apuc vremea cand n-o sa se mai puna... Da' nu mai e acelasi lucru :)

Sure you may... :D

ma aberez si eu cand n-am ce face. si fac tot felu' de teorii d-astea plictisitoare.

Combateam altceva eu...

Dap. In principiu timpurile difera. Intr-un fel sau altul cam asta spuneam si eu. M-a intrigat aia cu "totul e la fel, aceleasi probleme si framantari",

Sahara Penguin spunea...

Si aia cu "au avut rabdare si incredere". Pai da, au avut. Ca era (aproape) musai sa aibe....

Anonim spunea...

Relatii din inertie au existat dintotdeauna. Sunt relatiile celor care atunci cand se despart de partener sunt "intre relatii" (ca si cand a fi intr-o relatie e o stare definitorie si obligatorie pentru o persoana...), a celor care isi cauta jumatatea (fara sa stie ca fara sa fie intregi nu vor putea niciodata sa fie fericiti in doi). Eu numesc relatiile astea "din inertie". Cand partenerii nu se uita in aceeasi directie, fiecare in directii diferite, dar nu au curajul sa fie singuri sau sa se separe de persoana cu care sunt acum pentru a intalni pe cineva mai potrivit lor...Sau pentru un proiect de viata care nu il vizeaza pe partener... Fiindca au fost ei o data singuri si i-a durut... Sau pentru ca nu isi imagineaza cum ar putea sa fie fericiti cu altcineva, fiindca mintea si sufletul le sunt inchise de...inertie...Dragostea e un lucru minunat si cred ca in primul rand ai nevoie de dragoste pentru tine. Daca trebuie sa fii intr-o relatie (si in plus, si "stabila") ca sa fii fericit, devii dependent si consumatorul dragostei celuilalt...Si relatiile din inertie, cu toate regulile si bagajul lor emotional, cauzeaza mai multa suferinta decat placere...Pentru asta cred ca nu e vorba de timpuri, ci de educatie si de felul in care privesti lucrurile...

Sahara Penguin spunea...

uochei. let mi reformiuleit.:))

Acum ai mai multe conditii sa scapi de "depdendenta".

E mai bine asa?

Sahara Penguin spunea...

*dependenta am vrut sa spun, desigur...:P