luni, august 25, 2008

La dracu.

Citeam la Runbaby chestia aia cu "o femeie e suma barbatilor care au facut-o sa sufere" si ma gandeam. Daca la barbati functioneaza cam ca in videoclipul ala al lu' Gnarls Barkley -adica vine una bucata femeie rea, le ia capu' si dupa aia ei trateaza ca niste moluste neverebrate in sictir tot restul femeilor, la femei e altfel. Asta - femeia in speta - se reface dupa fiecare chestie, se regenereaza, dupa care isi taraste frustrarile, le ingroapa adanc, intalneste un alt barbat care beneficiaza automat de prezumptia de nevinovatie. Care - invariabil - ii da un sut in cur, ea dezgroapa frumusel haznaua cu frustrari, alea toata ii sar la beregata, ea incearca sa le bage la loc si adauga Inca una - aia proaspata, si tot asa. Pana intr-o zi, in care frustrarile alea toate ingropate se fac frustrari-zombie, evadeaza, stau la colt si ii sar nefericitei in spinare. Ca dracu' in spatele lui Ivan Turbinca.

Doar ca eu n-am turbinca...

6 comentarii:

runbaby spunea...

uof >:D<

Sahara Penguin spunea...

Da. Uof. :(

Anonim spunea...

C`mon...nu fiti mixandre. Daca pana in prezent nu ati intalnit un barbat care sa NU dea intr-o tipa (la figurat, ca la propriu, nici nu vreau sa-mi imaginez...)nu inseamna ca nu sunt. Si pana la urma, este o "simpla" chestie de a sti pe cine sa alegi, CAND sa alegi si CA CE sa (il) alegeti.

A...si da...iertati FIX la fel ca noi, la nivel general...si uitati FIX la fel... Mai mult de atat, poate chiar suferim la fel de mult. Insa-s atat de multi factori incat...bleah, introspectiile astea nu merg pe hartie, fie ea si virtuala... :)

Sahara Penguin spunea...

Si acum ca mi-am facut incalzirea, inca o remarca: cred ca as fi putut fi acuzata in diverse momente ale vietii mele de nenumarate chestii. Eu stiu... egoism, ipocrizie, rautate, nepasare, na, mi-am aratat partile rele ca orisicine. Da' "mixandra", sau "pretioasa", sau "mironosita" sau alte chestii de genul asta - n-am fost niciodata. Asta for the record. :)

Sahara Penguin spunea...

Nu-i nimeni mixandra aici. Cat despre teorie ... e ok, pana apare practica. Da, in sens general sunt de acord cu teoria conform careia sunt oameni si oameni si populatia nu se imparte neaparat in femei si barbati.

Dar la faza cu "sunt un complicat,femeia aia mi-a distrus viata, nu pot sa ma mai apropii de nimeni, sunt handicapat emotional, nu mai vreau sa fac rau" - o, nu, dragul meu, nu va intrece nicio femeie pe acest pamant. Iar acest comportament naste frustrari.

Fie ca imi (iti) place sau nu sa recunosti, sunt diferente de reactie. Un barbat se inchide in el si nu se mai deschide decat ... prea tarziu de cele mai multe ori. O femeie sufera deschis si fiecare experienta inseamna o noua rana care lasa semne...

Nu stiu care dintre variante este mai rea. Eu cunosc doar varianta mea.

Si nu, n-am de gand sa dau vina pe mine - vezi chestia cu "stii sa alegi"

Anonim spunea...

Subcriu alineatelor 2 si 3.
Corect.
Cuvantul ala uratu' e "misandra" fara x - ar merge cu "z" ca vine din frantuzescul "misandrine".
Cand ma fac mare, ma fac io "mixandrina":) si o sa-l mixez pe Bach cu Tricky.