miercuri, ianuarie 14, 2009

Activ, activ, da' sa stim si noi

La inceput trebuie sa dau o veste mare. Operatiunea "canapeaua" a fost dusa la bun sfarsit. Vineri seara zacand in transee (a se citi - canapeaua veche) am zis gata! GATA! Pana aici. Am luat camera, facut o poza, aruncat pe freecycle si asteptat. Intr-o ora clientul batea la usa virtuala. A doua zi am pus tara la cale, duminica am chemat "sotul" de ocazie (a se citi Nicu) in caz ca omul care voia canapeaua s-ar fi dovedit un criminal in serie/violator/ om cu intentii nesincere. La 8 au aparut clientii. Baiatul cu pricina, prietena lui si inca 2 prieteni (dintre care unul cu masina - dubita vw).
Fata in fata cu canapeaua cei 3 (fata ramasese la masina) au reactionat aproape violent. Intr-un sens bun. Nu era putrezita, nu era cazuta, era "aproape noua" (nu era deloc aproape noua, dar in fine). Demontat partea de jos (aia care extindea canapeaua), demontat bratele monstrului si hai sa vedem cum facem cu restul. Cum facem pe dracu, ca era dintr-o piesa, ca turnata, nenorocita. S-a lasat cu mutat de dulapuri si scos de usi. Dar au izbutit!! Prima victorie! I-am privit plecand cu canapeaua aproape atarnand din dubita. Ei fericiti, eu fericita.

Luni seara aventura Ikea. De una singura cu ditamai pachetele pe roti...
Marti mi-au livrat-o. Canapeaua cea noua. Miercuri urma montajul, dar cum marti am zis ca e cazul sa-mi dau examenul in bricolaj, am asamblat-o de una singura. Piece of cake (btw, daca mai aveti ceva de montat prin casa, contra unei sume modice ne putem intelege...).

Azi am fost la Charity Gift. Lucru pe care va sfatuiesc sa-l faceti si voi. Nu sa va duceti la ei neaparat, dar sa intrati pe site si sa comandati de acolo ce aveti de comandat. Au varii produse - de la cosmetice (excelente, naturale), produse hand-made (tricouri de la Kitten, bijuterii), carti, cadouri (de toate felurile), ceasuri Nooka, pachete turistice de lux, comenzi de flori, tablouri si alte obiecte de decor, filme, muzica si presupun ca lista e in crestere. De ce ati comanda de acolo si nu de la producatori direct? Pentru ca in felul asta contribuiti la niste donatii catre multe ONG-uri. O parte din suma pe care o platiti pe produsul repectiv este orientata catre un ONG. Stiu ca ati prins ideea, dar pentru mai multe detalii este bine sa intrati pe site si sa va documentati. Ce mi-am luat eu? Mi-am luat o sacosa pt cumparaturi cu PINGUIN!! (de la kitten) este superba, abia astept s-o scot la casa in Mega Image si un tricou, tot kitten, cu pisicuteee.

Si pentru ca tre' sa zic tot, pana la capat, mi-a placut atat de mult ideea Charity Gift incat cititi acum cu cineva proaspat inscris in echipa. In regim voluntar, fireste. Daca si voua va place ideea, aruncati macar un banneras pe blog. E dragut si colorat. Help me spread the word. :)

So... ce sa mai zic.

Vineri e program de opera. O vizitam pe Traviata, dupa care la Que Pasa ca avem pe cineva rosu cu buline negre de sarbatorit :P .

Imi curge energia prin degete, si tastez, tastez, tastez si v-as mai povesti si despre veioza cea noua verde, si despre casuta cea noua a pinguinilor de pe birou, dar deja e tarziu si va mai spun si altadata.

6 comentarii:

Anonim spunea...

penguina, felicitatziuni. Esti TARE. Ma-nscriu de pe acum, cu suma modica, la viitoare bricolari de obiecte de la Ikea. Cind tu asuzi cu patentul (n-am, tzi-l aduci de acasa) si cu shurubelnitza (poate am), iar eu te supraveghez bind cafele, fumind si punind muzici. Ca sa-tzi 'creez conditzii'.
Enjoy noul decor!

Sahara Penguin spunea...

Nu-i nevoie de patenti si surubelnite. E totul acolo, in cutie :) Chei, surubelnite potrivite etc...

Sahara Penguin spunea...

Ah, si inca ceva - cu cafelele n-am nimic impotriva, dar fara tigari la locul de munca :p.

Anonim spunea...

Pai, tu in casa, cu mobilele, suruburile, ruletele, muzica si cafeaua, io in bucatarie cu cafeaua+tigarile+muzica.
Fiecare la treaba ei.
Iar tu nu faci galagie mare, ca io la bucatarie citesc si tre sa ma concentrez.

Sahara Penguin spunea...

Ofcorse. Dar pentru liniste se cere un spor salarial.

Anonim spunea...

Da. Un spor modic.

Sa nu ezajeram: n-o sa-ti cumperi casa cu banii de la mine, pe 2-3 ore de bricolaj, in care nici nu ma lasi sa fumez, ca sa pot sta cu tine in timpul operatziunilor, ca sa putem conversa.