marți, februarie 26, 2008

Eram eu prin clasa a 11-a...


...si imi placea C. C avea o prietena. Era cu ea de mult timp, aproape un an. El era in clasa a 12-a, ea era in clasa a 10-a. Si am devenit noi colegi de chiul, confidenti, am inceput sa vorbim noaptea la telefon, nebunie... Mie imi placea tipul din ce in ce mai tare, si ma deranja cumplit ca el ma vede doar ca pe o amica. Pana intr-o zi... cand m-a invitat in oras - era o duminica. Si-a comandat o vodka (eu ma uitam ciudat, nu-l vazusem niciodata band altceva decat bere), si mi-a explicat ca el s-a indragostit de mine, si ca vrea sa se desparta de ea, daca si eu am ceva... na... sentimente sau ceva pentru el. Eu m-am socat, i-am zis ca nu ii pot prezenta garantii, dar ca da, reciprocitatea functioneaza.
S-a despartit de ea, am fost impreuna vreo 3 luni dupa care ne-am despartit. Ma simteam sufocata. Groaznic de sufocata. Era tot timpul all over me. Nu mai aveam aer, in fine, nu mai aveam nici un fel de libertate de miscare si il faceam pe el sa se simta ingrozitor pentru ca ma iubea si isi dadea seama ca pentru mine a fost doar un moft.

Dupa ce ne-am despartit a persistat in obsesie inca vreun an - cel putin, din cate stiu eu.

Dar de ce povestesc eu asta? Am dat astazi pentru o poezioara. E ce vroia el sa-mi introduca clandestin in buzunar ca sa ma faca sa inteleg ce simte inainte de "marea discutie de duminica". Dar n-a avut tupeul. Mi-a dat-o mai tarziu.


Mi-as pierde paradisul

de Mihai Codreanu


Privirea ta e trandafir in floare…
Şi fruntea, crin… şi zâmbetele, miere…
Şi trupul, val… şi mersul, adiere…
Şi glasul, cântec de privighetoare!

Tu eşti a vieţii mele sărbătoare
Şi-a bietului meu suflet reinviere-
Căci mă renaşti cu alba mângâiere
Din graţiile tale-ncântătoare.

Dar de-aş atinge scumpa ta fiinţă
Cu cea mai mică umbră de dorinţă,
Aş profana iubirea mea curată,

Căci mi-aş muşca pe-a tale buze, visul
Şi-n sărutarea mea necumpătată
Ca-ntâiul om, mi-aş pierde paradisul


A trecut o gramada de timp de atunci, dar parca tot asa percep lucrurile. Dumnezeule, am ramas blocata la 18 ani!!!!

Later edit: Leapsaaaaa, oameni buni. Puneti si voi poezioara voastra de amor pa blogurili voastre. O dau asa, pt inceput, la luci-k si la radu.

Un comentariu:

Anonim spunea...

http://www.respiro.org/Issue18/Poetry/poetry_dabija.htm
prima