duminică, iunie 15, 2008

Si a fost cum am presupus


Duminica. Teatru - la Bulandra, Elisaveta Bam. V-as trimite sa-l vedeti dar mi-e teama ca o sa ma injurati. Nu de alta, dar cu siguranta e ceva ce veti iubi sau veti uri. Nu exista posibilitatea sa va para ...ok. Imaginati-va opera bufa absurda, un decor absolut halucinant - fereastra cu aripi in forma de violoncel, cerul care picura nori, care de fapt sunt copii, masa cu maini si picioare umane, muzica ce face toti banii... Excelent. Inutil de spus ca daca nu gusti Ionesco, n-o sa gusti nici asta - desi e mult mai spectaculos si mai amuzant.

In spatele meu niste... domni in etate isi blestemau ziua in care si-au luat bilet. Dar au zis ceva adevarat, care rezuma totul: "Asta e piesa pentru nebuni". In acelasi timp, m-am bucurat sa vad niste alti domni in... etate aplaudand in extaz, semn ca poti sa nu te iei prea in serios chiar si dupa 60 de ani.

Va citez din programul cumparat de la garderoba (desi in general nu fac chestia asta) - "Textul lui Harms era definit drept haos franc, impins pana la cinism, din care nimeni nu a inteles o boaba." "In lumea ei de inspiratie kafkiana si anarhista a falselor invinuiri, Elisaveta este acuzata de comiterea unei crime pe care nu a savarsit-o inca".

Muzica - geniala. Franturi de can-can, gotan project, "and you open the door and you step inside"(yes, yes, the Dust Brothers), blues, franturi din opere celebre, bolero-ul lui ravel, "Girl, you'll be a woman soon", vals, tango, tot tot tot. Bonus - in orchestra imbracata in costume albe il veti recunoaste pe Sorin Romanescu.

Pentru cine are chef de divertisment si nu incearca sa desluseasca intelesurile ascunse (sau nu) ale unui text care "beneficiaza de elemente ale dadaismului, suprarealismului, ermetismului, constructivismului rus", GO! You'll have a hell of a good time.

Aveti aici o cronica pertinenta
si inca una aici. In plus atasez un filmulet gasit pe youtube, dar va avertizez ca ce o sa vedeti nu e nici a 10-a parte din ce inseamna tot spectacolul...Orice ar insemna asta pentru voi...:)



A doua parte excelenta a duminicii este ca am prins o bucata buna din concertul Byron de la B52. Frumos, excelent si asta. Am ajuns la fix... pentru doua piese noi (nu va spun nici macar titlurile, my lips are sealed) despre care nu adaug decat ca suna foarte bine si pentru un bis frumos tare cu lumea cantand in cor "No man's land".




Byron Music - No man's land
Asculta mai multe audio Muzica »

walking on the border,

breathing the air of no-man’s land -

everything is allowed,

no need to understand

the meaning of life.

i wonder

if one can buy the land

to build one’s home in a place

where no one is king

and no one cares about your race,

there are no jobs here,

no employees here,

no alarm clocks here,

no piffle here...

you can be yourself,

don’t bite your tongue,

yell your joy

or sing this song,

no need to play your role and lie to your ma’

that you’re actually pleased

with what you are...

the edge of your world is going to crash and disappear,

i long for you to come and lose your taste of fear

on the way...

3 comentarii:

lunachick spunea...

I absolutely hated it!...It was so...well...Russian!

Sahara Penguin spunea...

As I was saying...:)

Diana Adela Martin spunea...

mie mi-a placut foarte mult ;)
bonus de felicitari pt muzica compusa de irinel anghel